Bina uygulamalarında modern mimari etkilerini yansıtmak ve estetik bir görünüm kazandırmak için cam kaplama oldukça fazla tercih edilir. Cam kaplama; binaların dış cephelerinde veya iç mekanlarda cam panellerin kullanılması ile gerçekleşen bir uygulamadır. Zemine göre mimari değişiklikler gösterir. Sıra dışı bir görünüm elde edilmesi bina estetiğini arttırır. Günümüzde yüksek katlı ofisler, okullar, hastaneler ve alışveriş merkezlerinde sıklıkla kullanılır. Bu kaplama çeşidi binaların dış yüzeyinde yatay ve düşey bir görünüm oluşturur. Transparan kaplama ise binalarda mimari açıdan daha estetik bir görünüm sağlar.
Cam kaplamanın estetik çekiciliği haricinde yalıtım açısından enerji verimliliğini arttırması, dayanıklı ve bakım kolaylığı açısından da tercih edildiği bilinmektedir. Yüksek kalitede ki cam paneller sayesinde ısı geçişinin azalması, çizilme ve aşınmaya karşı dirayetli olması ve cam yüzeylerin temizlenmesinin kolaylığı açısından ofis binaları, alışveriş merkezleri ve konutlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Özellikle cam kaplama binalar; estetik görünümü ile son zamanlarda farklı seçenekler halinde karşımıza çıkmaktadır.
Cam Kaplamalar uygulama esnasında farklılıklar gösterir, bunlardan bazıları;
Giydirme Cepheler: Giydirme camlama yöntemi bir binanın dışına büyük ve aralıksız şekilde camın güvenli bir biçimde kullanılmasıdır.
Dinamik Camlama: Günümüzde bina sakinlerinin dışarıyı görmesi ve binaya doğal ışığın girmesi için ilk andan itibaren görsel ve termal bir rahatlık sunan dinamik camlama koşullara uygun olarak çoğu yaşam alanında kullanılır.
Cam Panjurlar: Cam panjur çerçeve içine yerleştirilmiş paralel cam şeritlerden oluşur. Dikey ve yatay olarak tasarlanabilir, sık olarak bina önlerinde, restoran ve mağaza vitrinlerinde görülür. Bu kaplamaların temel amacı, gölgelik olarak dış bir katman oluşturmaktır.